NOODKREET VB: één front met N-VA

De B.U.B. neemt hoopvol én geamuseerd kennis van de nieuwste fratsen van het Vlaams Belang. Hoewel “Vlaams” Belang? Je zou het niet zeggen wanneer je een blik op de kaart hiernaast werpt. We zien een vergroot Frankrijk, dat delen van het Vlaams gewest opslokt en zelfs … van Duitsland en Nederland ! Maar het is goed dat het VB de N-VA’ers oproept tot een frontvorming om een “Vlaamse” staat te realiseren.

Want inderdaad, het zou mooi zijn: alle radicale Vlaams-nationalisten in één partij, waar ze kunnen vegeteren zolang ze in de media komen en van de Belgische belastingsbetaler riante geldsommen kunnen ontvangen. We zijn dus hoopvol en we hopen met VB-voorzitter Bruno Valckeniers mee op dat grote, “Vlaamse” front .

Ondertussen verklaarde Bart De Wever in P-Magazine dat “België de meest mislukte staat ter wereld is”. Maar mijnheer De Wever, waar wacht u nog op om te emigreren? Ongetwijfeld vindt u uw gading in fijne landen zoals daar zijn Haïti, Somalië, Noord-Korea (een voorbeeld van geslaagd separatisme?), Afghanistan, Oost-Timor enz.

We vonden het ook van een uitzonderlijk komisch gehalte getuigen dat Valckeniers “Vlaanderen” (Oost- en West- ?) beter in staat achtte om de sluiting van Opel tegen te gaan. Bij Opel zullen ze al sidderen en beven… Overigens heeft Duitsland bij de sluiting van Opel-Antwerpen het “eigen volk eerst”-principe van het Vlaams Belang haarfijn toegepast. Nu moeten we gewoon nog wachten op de felicitaties van het VB aan het adres van de Duitsers. Dat moet toch kunnen, zeker gelet op de historische banden?